Menu Idiomes

Museus
Dins la nostra comarca, la del Baix Empordà, podem trobar diferents museus i col·leccions d’art obertes al públic. D’aquesta el visitant obté més informació de la nostra història i tradicions.
Aquests són alguns dels museus que recomenem visitar:

• Ca La Pruna: es tracta d’una casa fortificada del segle XVI a la vil·la de Pals, on es poden trobar peces d’arqueologia submarina en exposició cedides pel Servei d’Arqueologia de la Generalitat de Catalunya. També es troben en exposició permanent vins i caves amb Denominació d’origen de Catalunya.
o C/ Creu, 7
o 17256 PALS
o Tel.: +34 972 63 68 33 / 972 63 73 03
o Fax: +34 972 63 69 51

• Museu del Suro: a Palafrugell, a l’antiga fàbrica de Can Mario. En ell trobareu diferents peces fabricades amb aquest material. També podreu veure diferents fotografies de com s’elaborava el suro antigament.
o Placeta del museu, s/n
o 17200 PALAFRUGELL
o Tel.: +34 972 30 78 25
o www.museudelsuro.cat

• Fundació Josep Niebla: Inaugurada l’any 1997 amb obra original de Chillida, s’han exposat diferents obres d’artistes reconeguts com Tàpies, Miró, Hartung, … També s’organitzen debats, conferències, concerts.
o C/ Major, 9
o 17121 CASAVELLS (CORÇÀ)
o Tel.: +34 972 63 02 15
o Fax: +34 972 63 04 55
o www.niebla-art.com

• Museu de la Pesca: Es troba dins de la vil·la pesquera de Palamós. Ens mostra la vida i història de la gent que viu del mar. És l’únic a la Mediterrània en la seva especialitat. A més, ofereix diferents activitats adreçades a tot tipus de públic, a part de visites guiades, itineraris o rutes marítimes.
o Moll Pesquer, s/n
o 17230 Palamós
o Tel.: +34 972 60 04 24
o Fax: +34 972 31 66 86
o www.museudelapesca.org

• Terracotta: Museu dedicat a la terrisa i ceràmica industrial. Ubicat a la Bisbal d’Empordà, en una antiga indústria dedicada a l’elaboració de ceràmica, és ideal per donar conèixer als seus visitants la manera de treballar la ceràmica. Es tracta d’un dels edificis d’arqueologia industrial més singular.
o c/ sis d’Octubre, 99
o 17100 LA BISBAL D’EMPORDÀ
o telf: +34 972 64 20 67

• Museu d’Arqueologia de Catalunya: El poblat ibèric d’Ullastret és el més gran de Catalunya i és considerat actualment com una autèntica ciutat. En el jaciment s’han trobat restes humanes de l’època calcolítica. S’ofereixen diverses activitats: espectacles, tallers, activitats infantils i familiars, visites teatralitzades, conferències, cursos, …
o Puig de Sant Andreu, s/n
o 17114 ULLASTRET
o Tel.: +34 972 17 90 58
o Fax: + 34 972 17 90 58
o www.mac.es

• Casa – Museu Castell Gala Dalí: Al poble de Púbol (La Pera), es troba el castell medieval que va servir de residència, primer de la seva dona Gala, del pintor Salvador Dalí. A l’interior hi trobem les pintures que l’artista va regalar a la seva dona, unes peculiars escultures d’elefants que decoren el jardí, vestits d’alta costura de Gala.
o Gala – Dalí, s/n
o 17120 Púbol (La Pera)
o Tel.: +34 972 48 86 55
o www.salvador-dali.org

• Fundació Josep Pla: A Palafrugell, el seu poble natal, es troba la biblioteca particular de l’escriptor Josep Pla. La fundació ofereix una exposició permament dedicada a les obres dels anys 1897 – 1981 de l’autor, a part de diferents activitats guiades i / o en grup durant tot l’any. L’objectiu de la fundació és promoure la lectura i estudis de l’obra de l’escriptor.
o Nou, 49 – 51
o 17200 PALAFRUGELL
o +34 972 30 55 77
o www.fundaciojoseppla.cat

Senderisme
La comarca del Baix Empordà és un dels llocs ideals per parcticar aquest esport. Els diferents treballs de senyalització i recuperació que s’han realitzat durant els darrers anys per part del Consell Comarcal del Baix Empordà permet que es pugui gaudir del magnífic paisatge que ens envolta. Són 370km de recorregut on l’usuari pot escollir el traçat que més l’hi convingui.

Cicloturisme – BTT
Tan els camins rurals allunyats de les grans vies com les diferents zones muntanyoses de la comarca tenen un gran potencial per pacticar el cicloturisme com BTT, en el segon. En el primer cas ens trobem que els camins estan ben senyalitzats i permet que es pugui gaudir del paisatge mentre es practica aquest esport. Pel que fa al BTT, el Consell Comarcal del Baix Empordà ha creat un Centre. Homologat per la Federació Catalana de Ciclisme i per Catalunya Turisme, amb un total de 19 rutes, connectades entre elles.

Geo-Caching
Us proposem descobrir el Baix Empordà mitjançant aquest joc. Hi ha multituds de tresors amagats a tota la comarca. Només et cal un GPS i baixar-te les següents coordenades:
Sa Tuna -Begur-
El pedró – Pals-
Camí de Ronda -Platja d’Aro-
Illes Medes- l’Estartit-
Begur
Camí de ronda -Sant Feliu de Guíxols-
Illes Formigues -Palamós-
Port Bó – Calella de Palafrugell¬
Cala Pedrosa -Palafrugell-
Quermany -Pals-
Cap de la Barra -Estartit-
La Gola del Ter – Torroella de Montgrí-
Els Carcaixells -Santa Cristina d’Aro-
Pieza de artilleria -Punta del Milà- l’Estartit
El Montgrí – Torroella de Montgrí-
Ses falugues -Begur-

Activitats terrestres / Aquàtiques / Aèries
El ventall d’activitats que us ofereix el territori és molt ampli. Destaquem els grans camps de golf i pitch en putt a la zona de Pals, la bellesa del litoral i l’opció de practicar diferents tipus d’esports relacionats amb el el món de la nàutica (submarinimse, snorkel, …) o poder contemplar la comarca a vista d’ocell, pujant en un globus, utilitzant un ultralleuger o, els més atrevits, llençar-se en paracaigudes.