Menu Idiomes

Benvinguts

Mas Petit, allotjaments rurals

Petits plaers, grans records

El origens de la finca es remunten a mitjans del s. XV. Durant més de tres secles la familia propietaria del mas es va dedicar a treballar les pedreres de veí turó on, des d’el mateix secle, s’alçen l’ermita i el convent franciscà de Sant Sebastià.
La pedra que tantes generacions van treballar va servir per construir i ampliar tants i tants massos de La Bisbal i els pobles dels voltants i per les succesives reformes del Convent.
Fruit d’aquesta activitat surgeix el nom original de la finca, Mas Paretes,avui en dia coneguda com a Mas Petit.
Des de principis del s.XIX la gent del mas es van anar dedicant més i més al conreu dels camps que l’envolten, a mesura que es van començar a usar altres materials per la construcció. L’activitat agraria va continuar fins els anys ’90 del passat secle, si be el mas va quedar deshabitat del 1965 a l’any 2000.
En aquest any es va iniciar la reconstrucció del mas per a l’us d’allotjament rural, respectant la totalitat dels espais i el caràcter de nucli o veinat que caracteritza el Mas Petit. Les obres van allargar-se més de 2 anys, fins que a la primavera del 2002 vem poder inaugurar el Mas Petit.
Des d’aleshores, molts hostes han passat grans moments, altres han tornat una i altra vegada i nosaltres ens sentim molt orgullosos de poder compartir una petita part de la historia del Baix Empordà amb tots vosaltres.

La Bisbal d’Empordà

Artesania, comerç, ceràmica, història, gastronomia, natura...

Llegir més

La Bisbal d’Empordà

El Mas Petit es troba al municipi de La Bisbal d’Empordà, just a la plana de l’Empordà, tocat pel massís de les Gavarres i regat pel riu Daró. Aquesta ubicació privilegiada permet gaudir del Baix Empordà i de la Costa Brava sense necessitat de fer grans desplaçaments.

La població compta amb una reconeguda oferta cultural, ja sigui descobrint l’apreciada ceràmica o gaudint del patrimoni, fires, mercats i antiguitats.

A pocs quilòmetres podrà viure l’autèntica Costa Brava, amb platges de referència com són les de Pals, Begur (Illa Roja, Sa Riera, Aiguafreda, Satuna, Aiguablava), Palafrugell (Tamariu, Llafranc i Calella) o Palamós (Castell i La Fosca).

L’encant de l’entorn és incomparable i els pobles medievals de Pals, Peratallada, Monells, Cruïlles, Sant Sadurní de l’Heura, Palau-sator, Ullastret, Madremanya, Vulpellac o Canapost són d’obligada visita.

L’Empordanet

“L’Empordanet” és la zona plana del Baix Empordà, una zona d’interior, tranquil·la i cada vegada més coneguda i visitada. Alguns dels pobles no costaners són igual de preciosos, caracteritzats per estructures de pedra, com Pals, que mereix una visita pràcticament obligada. Begur, dalt d’una petita muntanya a sobre del mar i amb un castell al qual es pot accedir fàcilment a peu i boniques cales als seus peus (Aiguablava, Sa Tuna, Sa Riera). Peratallada, amb racons per passejar i menjar encantadors. Sant Feliu de Boada, petit i acollidor, Rupià, amb la seva famosa coca, Monells, amb la seva majestuosa plaça porxada i Púbol on es troba la Casa-Museu Castell Gala Dalí, regal del genial artista a la seva musa, Gala, el 1969 i darrer taller del pintor del 1982 al 1984.

Com que les distàncies són curtes, el millor és establir un únic lloc per dormir i desplaçar-se en cotxe d’un lloc a un altre, gaudint al mateix temps dels paisatges verges de l’Empordanet.

La Costa Brava

La Costa Brava és la costa gironina que comença a la roca de Sa Palomera (Blanes) i acaba a la frontera amb França; la seva longitud és de més de 200 km. Limita al nord amb la Costa Vermella rossellonesa, que n’és la seva continuació geogràfica, i al sud amb la Costa del Maresme. Inclou el litoral de tres comarques: la Selva, el Baix Empordà i l’Alt Empordà.
Gràcies a la seva geomorfologia, molts dels espais del paisatge original encara romanen relativament poc contaminats per la pressió d’urbanització i d’una certa especulació immobiliària.

Una combinació delicadament harmònica, el verd intens de les pinedes, la rotunditat de les roques, la dolçor de la sorra daurada i la brillantor del blau intens del mar. Així és la Costa Brava.