Languages

Camins de Ronda

Passejades arran de mar

Amb uns paisatges inoblidables

A un costat, el verd dels pins. A l’altre, el blau del mar. A la Costa Brava no hi ha passejades més espectaculars que els camins de ronda, una via magnífica per descobrir petites cales, penya-segats de vertigen, platges amb encant i altres espais del nostre litoral que no et pots perdre.

Des de la ubicació de Mas Petit, us recomanem que feu algun tram dels camins de Ronda que recorren la part central de la Costa Brava, des de L’Estartit (Torroella de Montgrí) a Palamós.

De Calella de Palafrugell a Tamariu
Si us decanteu per la zona de Palafrugell, podeu fer el camí, en la seva totalitat o només algun dels trams, que va des de Calella de Palafrugell a Tamariu.

El primer tram el podeu començar a la coneguda platja de Port Bo, que segurament reconeixereu si sou amants de les havaneres perquè és on cada juliol té lloc la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell. Seguint el camí direcció Tamariu, trobareu la punta dels Tres Pins, el perfil rocós de la Marinada i arribareu al poble de Llafranc, que és ideal per passejar amb nens petits.

La segona part del tram passa pel Far de Sant Sebastià, des d’on podeu gaudir d’unes espectaculars vistes i on podeu descobrir aquest espectacular far que és el més potent de l’Estat Espanyol assolint amb el seu focus 100 quilòmetres de distància. A partir d’aquí fins a arribar al nostre destí, el camí es torna salvatge, poc dibuixat i apte només per a gent que no té por a caminar per sobre de les roques de primera línia de mar. Aquest esforç té premi, ja que pel camí ens trobem amb Cala Pedrosa, una petita cala que ens trasllada a altres temps per la seva virginitat, ja que en aquesta només podem arribar-hi caminant o en barca.

El tram final fins a Tamariu es fa una mica dur a la sortida de la cala però uns vint minuts més tard arribareu al poble.

Begur
Si feu el tram que passa pel municipi de Begur, el teniu dividit en tres trams diferenciats i que uneixen diferents cales i platges.

Camí de Ronda Nord
Aquest enllaça la platja de Sa Riera amb la Platja del Racó. Es tracta d’un camí que recorre la costa i que s’inicia a Sa Riera. A la mateixa platja mirant el mar, a la part esquerra es troben unes escales que són l’inici del camí. És un camí fàcil amb escales en determinats trams. Primer arribareu a la impotent cala de l’Illa Roja i finalment a Platja del Racó.

Camí de Ronda Sud
Aquesta part enllaça les paradisíaques platges d’Aiguablava, Fornells i Platja Fonda. És un camí de ronda de gran espectacularitat i bellesa que permet descobrir aquest indret tan meravellós de litoral de Begur! Si sortiu d’Aiguablava, trobareu el camí a la vostra esquerra mirant el mar. Primer arribareu a les diferents cales de Fornells per finalitzar a Platja Fonda, cala de gran bellesa que encara es manté verge.

Camí de Ronda Est
A la part més central, hi ha el camí que enllaça les cales de Sa Tuna i Aiguafreda. Es tracta d’un camí que s’uneix a través de diversos trams amb escales i d’altres més planers. La majestuositat del paisatge és molt destacable. Com a la majoria de cales, el camí s’agafa des d’un lateral on ja es veuen les escales que segueixen el sender. Des d’allà podreu veure els impressionants penya-segats i les diverses cales que han donat el nom a la Costa Brava.

De Pals a l’Estartit
Aquest tram de camí de ronda transcorre vorejant el riu Ter i la platja de sorra de l’Estartit fins a Pals. A l’ombra del massís del Montgrí i de les illes Medes, la plana del Baix Ter conforma un mosaic paisatgístic de vegetació de ribera, arrossars, pomeres i aiguamolls que convida a caminar a tocar el Mediterrani.

Us proposem iniciar la caminada des del passeig marítim de L’Estartit i que us dirigiu cap a la urbanització els Griells, la Pletera i la bassa del Fra Ramon, al marge esquerre del riu Ter fins a l’altura de Torroella de Montgrí. Tot seguit, haureu de creuar el pont sobre el riu Ter i baixar pel seu marge dret, passant per mas Pinell i les basses d’en Coll fins a arribar a la platja de Pals.

Aquest tram de camí de ronda és força llarg així que, si ho preferiu, podeu realitzar només alguna part del tram.
cami_ronda11