Languages

Pobles i viles

Un patrimoni arquitectònic únic

amb caràcter i encant

L’encant de l’entorn és incomparable i, junt amb les platges i caletes de la Costa Brava, és parada obligada els pobles medievals de Pals, Peratallada, Monells, Cruïlles, Sant Sadurní de l’Heura, Palau-sator, Ullastret, Madremanya, Vulpellac o Canapost, entre altres.

El poble gòtic de Pals
En el municipi de Pals podeu visitar el monumental nucli medieval. Aquest es troba dalt d’un turó i encara conserva l’estructura i traçat típics d’aquells temps: carrers estrets, torres i edificis de pedra fan d’aquest un dels pobles medievals més visitats de la zona.

Vista panoràmica de Pals i la plana amb les Illes Medes al fons

Vista panoràmica de Pals i la plana amb les Illes Medes al fons

Els pobles medievals de Forallac
Forallac és un municipi format per un conjunt de poblets situats a poca diestància entre ells. Destaca Peratallada, on es pot contemplar l’estructura típica medieval: carrers estrets de pedra, envoltats per la seva muralla. També es pot veure la torre mestra del castell, que sobresurt entre tota la construcció.

Santa Cristina d’Aro – Romanyà
Al municipi de Santa Cristina d’Aro es troba el nucli romànic de Romanyà, un dels atractius més importants de la zona. Va ser lloc de residència de l’escriptora Mercè Rodoreda. L’església de Sant Martí, d’estil preromànic, predomina per la seva interessant estructura i elements que la formen.

La vila marinera de Palamós
Palamós sempre ha estat un punt important en quan a l’activitat pesquera, activitat que es remunta molts segles enrere. Disposa del port de pesca més important de la província de Girona del qual us aconsellem una visita de totes les seves instal•lacions.