Languages

L'Empordanet

El cor de l’Empordà

on el temps s’atura

Diuen que el cor de l’Empordà és L’Empordanet, aquesta zona de la plana del Baix Empordà on estem ubicats, una zona d’interior molt tranquil·la. Aquest conjunt de pobles de l’interior, com pot ser Pals o Peratallada, es caracteritzen per haver mantingut les estructures de pedra de la seva essència medieval.

Si us agrada més el mar, el poble de Begur, situat dalt d’una petita muntanya a sobre del mar, hi ha les ruïnes del seu castell medieval -on solament queden els fonaments- que presideix el municipi al qual es pot accedir fàcilment a peu, i ofereix unes vistes impressionants des d’on es poden veure les cales d’aigües cristal·lines d’Aiguablava, Sa Tuna o Sa Riera. El seu passat indià fa que en aquest municipi encara avui en dia es puguin visitar les espectaculars cases que guarden els secrets del passat i que troben el moment més àlgid durant la celebració de la Fira dels Indians, a principis de setembre.

la plana empordanesa vista des del cel

I si som al Baix Empordà, hem de parlar d’altres pobles de la zona com Sant Feliu de Boada, un poble petit i molt acollidor, Rupià i la seva famosa coca, Monells, amb una majestuosa plaça porxada, o Púbol on es troba la Casa-Museu Castell Gala Dalí, regal del genial artista surrealista Salvador Dalí a la seva musa, Gala Dalí, i on el pintor va establir el seu estudi durant els darrers anys de la seva vida.