Languages

La Bisbal d'Empordà

La capital del Baix Empordà

Referent internacional de la ceràmica

El municipi de La Bisbal d’Empordà disposa d’una reconeguda i variada oferta cultural així com també acull diverses fires o mercats d’artesania i antiguitats. Un dels elements que han esdevingut senyal d’identitat de la capital del Baix Empordà és la ceràmica. És de visita obligada els nombrosos tallers de ceramistes que hi ha al municipi així com el Terracotta Museu de la ceràmica, que té un fons de més de deu mil peces entre objectes ceràmics, eines i estris relacionats amb la seva fabricació, la majoria de les quals han estat donades pels fabricants bisbalencs.

La-Bisbal-dEmporda.-Ajuntament-de-la-Bisbal-dEmporda.-Arxiu-Imatges-PTCBG

En aquesta ciutat baixempordanesa també hi trobareu un interessant patrimoni arquitectònic i històric. Al mig del centre històric hi ha el Castell Palau dels bisbes de Girona, una obra arquitectònica del romànic civil català que data dels segles XI – XII. És l’edifici més emblemàtic de la ciutat i un dels símbols d’identitat de la població. Des de la terrassa superior i encara més des de la torre, les vistes sobre l’Empordà són espectaculars.

El nucli antic de la Bisbal acumula, però, moltes altres riqueses patrimonials: la muralla del pati d’armes del Castell Palau, el portal de la Riera (l’única porta d’entrada a les muralles de la ciutat que encara es conserva), el pont Vell o el Call (barri jueu), entre d’altres. Si visiteu la ciutat, es recomanable passar per l’Oficina de Turisme i demanar el tríptic amb la ruta que ressegueix el patrimoni històric de la ciutat.