Cala s’Alguer, paradís per practicar snorkel

cala s'alguer

Aquest mes us proposem visitar la Cala s’Alguer. Pertany al terme de Palamós i es troba situada entre les platges de La Fosca i Castell. Podeu arribar a ella seguint el camí de Ronda (GR-92), des de l’aparcament de la pineda d’en Gori, des de la Fosca o des de Castell.

cala s'alguer camino

Arribar a la Cala s’Alguer és com fer una parada al temps. No només es troba situada en un entorn natural molt particular sinó que va ser declarada l’any 2004 bé cultural d’interès nacional, per part de la Generalitat, degut al conjunt d’antigues barraques de pescadors que encara es conserven. Les barraques són blanques i tenen obertures pintades de diferents colors i, les barques, varades sobre la platja, contribueixen a donar-li aquest caire tan especial. De fet, més que una cala, són dues i hi ha dos grups de “barqueres”.

cala s'alguer costa brava

 

arquitectura cala s'alguer

cala s'alguer palamós

A S’Alguer, amb una amplada de 4 metres i una longitud d’uns 30 metres, es troben més roques que sorra, però hi ha, no obstant, molts molts racons per banyar-se i és un paradís per fer “snorkel”, doncs l’accès a les barques està prohibit des d’el juny fins a finals de setembre. El seu fons marí és cristal.lí i es poden descobrir espècies com els corals, que no són molt abundants a la Costa Brava.

roques a cala s'alguer

un pi a la cala s'alguer

natura a la cala s'alguer

El snorkel és també conegut com busseig lliure. Es practica al mar i es perfecte per fer exercici gaudint de la natura, només es requereixen ulleres de busseig, tub per respirar i unes aletes per impulsar- se millor mentre es neda. El nom snorkel prové d’un dispositiu que s’utilitzava als submarins per operar submergits mentre seguien prenent aire des de la superfície i es va idear durant la I Guerra Mundial.

Després d’un exercici tonificant per als teus músculs, de descoberta visual i alhora relaxant per a la teva ment, podrás recuperat-te fent un mos a un dels dos bars de temporada que hi ha a la platja Castell. Si mirieu aquest vídeo , fet per un particular aquest estiu, us fareu una idea clara de l’entorn de Cala s’Alguer i del snorkel.

De tota manera, no penseu que el snorkel és un esport només d’estiu, els especialistes diuen que la millor època de l’any per practicar-lo és la tardor, donat que hi ha més colorit submarí, més peixos i menys turistes;-) Amb un neoprè, evitarem el fred.

otoño en la costa brava

Tant si veniu en parella, família o amb amics, podeu allotjar-vos als nostres apartaments rurals. Us esperem!

 

 

 

Els comentaris estan tancats.