La cala d’Aiguablava de Begur, al Baix Empordà, ha estat durant segles un port natural que va esdevenir l’espai ideal pels vaixells per fer una parada tècnica. Era una mena de “deixalleria” on les tripulacions feien neteja i llençaven objectes que ja no utilitzaven, perquè s’havien fet malbé, com ara gerres, copes o plats.
Amb el pas dels anys, aquest espai es va anar configurant com un veritable “museo arqueològic submarí” i des del 2006, la Generalitat de Catalunya va començar a estudiar i recuperar aquest llegat històric.
Ara, el Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC), ha submergit imitacions de les àmfores recuperades, deixant el fons marí ple d’objectes de l’edat medieval i romana i convertint aquest espai en un nou museu submarí. Les imitacions s’han realitzat en ciment i estan ben assegurades per evitar que els corrents i els humans les puguin fer desaparèixer.
Aquesta iniciativa és pionera a tot l’Estat i es pretén ampliar a d’altres cales que tinguin un patrimoni arqueològic similar.
Així doncs, els banyistes d’Aiguablava, podran gaudir d’aquesta nova experiència, afegint-la a la contemplació de la bellesa natural de la zona i a tota la resta d’activitats que Begur ofereix als turistes i visitants que trien aquest meravellós espai de la Costa Brava per passar les seves vacances.
Si us ha interessat l’article, aquí teniu més informació.
Us recordem que el Mas Petit està a només 20 minuts d’Aiguablava!